Sigorta Acentelerinden Meclis’te Araştırma Komisyonu Kurulması Talebi

Sigorta Acentelerinden Meclis’te Araştırma Komisyonu Kurulması Talebi

İhlas Haber Ajansı

 

Sigorta Acenteleri Derneği (SADER) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Gazioğlu, “Sigorta acentelerinin sorunları, sigorta şirketleriyle ilgili sorunlar ve tüketicinin karşılaştığı sorunlarla ilgili bir imza kampanyası başlatıyoruz.”

  Sigorta Acenteleri Derneği (SADER) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Gazioğlu, “Sigorta acentelerinin sorunları, sigorta şirketleriyle ilgili sorunlar ve tüketicinin karşılaştığı sorunlarla ilgili bir imza kampanyası başlatıyoruz. Yeteri kadar imza toplayabilirsek TBMM’de bir Araştırma Komisyonu kurulmasını talep ediyoruz” dedi.

SADER Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Gazioğlu, Sheraton Otel’de sigorta sektörü, bireysel emeklilikteki son değişiklikler, elementer kasko ve trafik poliçelerinde genel şartlar ve diğer yeniliklerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Gazioğlu, sigorta acenteleri olarak toplumun bütün kesimlerine sigorta poliçesi satarken mesleki sorumluluk poliçelerinin olmamasının normal bir şey olmadığını belirterek, “Mutlaka bizim de mesleki hatalarımızı kabul etmemiz gerekiyor. Ancak burada karşı olduğumuz şey, sigortanın içeriğine değil sigortanın şartlarının belirlenmemiş olması” dedi.

Bir acentenin 3-4 tane poliçesinin olmasının normal bir uygulama olmadığına dikkati çeken Gazioğlu, mesleki sorumluluk poliçe şartlarının Hazine Müsteşarlığıtarafından çok iyi belirlenmesini istediklerini bildirdi. Gazioğlu, sigorta şirketlerinin iş kollarında teminat vermemesine ilişkin, “Biz bu konuda gerçekten çok büyük sıkıntılar içerisindeyiz. 20-30 yıldır poliçesini yaptığımız iş yeri sahipleri, sanayi kuruluşları ve fabrikalar var. Bu kadar yıldan sonra biz size ‘bu poliçeyi yapamıyoruz, yenileyemiyoruz’ diyemiyoruz. Biz sigortalılarımıza bunu izah edemiyoruz. Biz, ayrıca bu poliçeleri yenileyememekle beraber acenteler olarak bir yandan komisyonumuzun aşağı çekilmesi nedeniyle birtakım açmazların içerisine girdik” diye konuştu.

Bankaların hazır kredi müşterilerine poliçe yaptığını hatırlatan Gazioğlu, “Bankalar sigortacılık yapacak ama önemli olan bankaların doğru, dürüst, ahlaklı poliçeler yapması. Bankaların yaptığı yanlış poliçelerle ilgili nereden baksanız en az 100 tane belge var. Bankalar bu toplumu çok kötü zorlamaya başladılar” şeklinde konuştu.

 

“TRAFİK POLİÇELERİNDE YAŞANAN KARMAŞALAR HALEN DEVAM EDİYOR”

Trafik poliçelerinde yaşanan karmaşaların halen devam ettiğini bildiren Gazioğlu, internet üzerinden bu poliçelerin görülmesinin sağlanacağını ifade etti. Gazioğlu, internet sitesi üzerinden mail ve adresin istenmesinin bir tehlike oluşturduğuna dikkati çekerek, önümüzdeki sene bu poliçelerin yenilenmesinde mevcut bilgiler üzerinden sigortalılara ulaşılabileceğini dile getirdi. Gazioğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

“Bir çalışma yaptık ve bu çalışmanın sonunda araştırma önergesi verilmesi üzerine mutabakat sağladık. Sigorta acentelerinin sorunları, sigorta şirketleriyle ilgili sorunlar ve tüketicinin karşılaştığı sorunlarla ilgili bir imza kampanyası başlatıyoruz. Yeteri kadar imza toplayabilirsek TBMM’de bir Araştırma Komisyonu kurulmasını talep ediyoruz. Komisyon üyeleri doğru bir tespit yapabilirse önümüzde dönemde sigorta acenteleri ile ilgili çok ciddi gelişmelerin yaşanacağına inanıyoruz.” – Ankara